Kraamzorg

Ik werk al sinds 2009 in de kraamzorg. Eerst bij het Groene Kruis te Groningen en nu als ZZP-er in de kraamzorg. Mijn motivatie om zelfstandig te gaan werken is om jullie nog meer de zorg te kunnen geven die bij jullie past en echt 1 - op -1 zorg te kunnen bieden. Ik zie het als een ideale combinatie dat ik èn de kraamzorg verleen èn ook lactatiekundige zorg kan verlenen.

Ik bied per jaar gemiddeld zo'n 4 gezinnen kraamzorg. Dit is omdat ik alleen werk en natuurlijk ook graag zelf de zorg wil geven. En mijn andere werk vraagt ook steeds meer van mij. Daarnaast ben ik invaller bij Buurtzorg kraam Groningen. Dus mocht je zorg willen, meldt dat dan zo vroeg mogelijk. Omdat ik flexibel ben en lactatiekundige ben, komen de kosten wat hoger uit. Kijk of de verzekering mijn kraamzorg volledig vergoed.

Werkwijze

Het vak kraamverzorgende is mij op het lijf geschreven. Ik vind het erg fijn om anderen een fijne kraamweek te bezorgen. Ik bied echt zorg vanuit mijn hart en afgestemd op jouw behoeftes en wensen.Ik geef je alle ruimte om je kindje te leren kennen en de borstvoeding op gang te laten komen.

Onder het motto "niets moet alles mag" geef ik jullie adviezen en tips over de verzorging van je pasgeboren kindje. Ik verzorg jullie andere kinderen met liefde. Zo bak ik vaak koekjes of broodjes met hen want ook zij hebben aandacht nodig.

Als extra service kook ik graag. De meeste gezinnen genieten daar erg van.

Ik doe zo nodig boodschappen en natuurlijk het huishouden.

Ook betrek ik je partner zo veel mogelijk bij de zorg. Dat vind ik erg belangrijk.

Moeder en kind zorg staan centraal maar dus ook de andere kinderen en je partner. Ik begeleid jullie in de kraamweek om je vader en moeder gevoel te volgen.

Ik heb in 2013 heb ik de opleiding natuurlijke kraamzorg in Amersfoort gehaald. Ik leerde hier natuurlijke en antroposofische manier van kramen. Ik leerde op deze opleiding veel over het belang van warmte en wol, en het gebruik van kamille. Ik kan jou als kraamvrouw bijv. een voetwrijving geven of je kind een wikkel geven als het buikpijn heeft. Maar ik doe alles in overleg.

Het is vooral de rust en aandacht en goed kijken naar je kindje wat in de antroposofische natuurlijke kraamzorg centraal staat. Je intuïtie volgen.

Kennis maken vooraf

Als jij je aanmeldt bij mij, maak ik een afspraak om kennis te maken met jou en jouw (eventuele) partner. Doe dit, zoals gezegd, zo snel mogelijk.
Zo'n kennismaking vooraf is voor beide partijen fijn. We hebben het dan over jullie wensen en verwachtingen. En ik vertel iets over mijn werkwijze.
Voor de kennismaking breng ik twee uur kraamzorg in rekening. zie tarieven

Inschrijven

Wil je zorg van mij dan is wel verstandig om eerst contact met mij op te nemen. Dat kan via de mail of telefoninsch. Heb ik ruimte dan kan je gaan inschijven op het formlier op de website onder het kopje kraamzorg.

De intake:

Ongeveer 7 weken voor de uitgerekende datum kom ik nog eens langs en neem alle info mee die jullie nodig hebben en dan maken we afspraken over de bevalling en bereikbaarheid. Ook hebben we het dan over praktische zaken rond de bevalling en de kraamtijd. Wanneer de bevalling zich aandient kom ik jullie graag bij staan als kraamverzorgende.


Contact:

Lactatiekundige Berber, Van Deyssellaan 75, 9721 WT Groningen, tel. 06-21200560
Voor vragen kunt u altijd mailen: berber@lactatiekundigeberber.nl

Lactatiekundige Berber

Ouder&Kind cafe 050

  • IBCLC nummer L-42863
  • NVL nummer 56812
  • KVK nummer 56372051
  • AGB code 33006196